Markten in Schoonoord…… Hoe lang nog?

Het kwam de mij ter ore dat de prijs van een vergunning voor het houden van de jaarlijkse voorjaars-, zomer-, en najaarsmarkt met een andere (nieuwe?) ambtenaar ineens, zonder vooraankondiging tot 500% is verhoogd.
Nu moest er ook voor de eerste keer een organisatorisch plan worden gemaakt voor de markt. Deze moest bestaan uit een plattegrond van het terrein met ingetekende kramen voor rommelmarkt, vrije markt, consumptie-, en service kramen, elke categorie in een eigen kleur.

Bovendien moesten de wegafsluitingen ingetekend worden.

Op de vraag waarom dat nu zo moest, dat er voor elke marktdag apart zo’n uitgebreid plan gemaakt moest worden en een eigen vergunning met kosten moest worden betaald, terwijl er al jaren met 1 vergunning alles in 1 keer aangevraagd kon worden tegen 1 prijs.

Dat was best wel bezwaarlijk, vooral dat e.e.a. door (oudere) vrijwilligers georganiseerd moet worden en alleen de verhuur van een aantal kramen uit handen wordt gegeven.

De reactie die daar op volgde was: ”Dit zijn nu de regels, dus zo moet het gaan gebeuren en als u hier niet mee akkoord wilt gaan… Dan organiseert u toch niets..!”

Dit vind ik echt een onbehoorlijk sloopregime van de toch al minimale mogelijkheden om van de buitendorpen in de Gemeente Coevorden iets gezelligs proberen te maken.

Het is mij al enige tijd duidelijk dat de gemeente voor de eigen activiteiten wel de mederwerking vraagt van de belangenverenigingen om met de burgers hun eigen plannetjes gestalte te kunnen geven om vervolgens wanneer de resultaten bekend en onwelgevallig zijn deze te traineren en dood te zwijgen.

De bekende Wijk- en dorpenronde is daar een mooi voorbeeld van, daar heb ik een aantal keren bijgezeten en mij als geïnteresseerd burger erover verbaasd

In de meeste dorpen is men sowieso al niet zo blij dat ze bij Coevorden zijn ondergeschoven en duidelijk is dat ze ook als stiefkindje worden behandeld, vooral de dorpen die niet rondom Coevorden zijn gelegen.

Om die gevoelens om te buigen, helpt dit gedoe met de markten niet echt.

In stad Coevorden is van alles mogelijk en de dorpen worden afgeknepen is de algemene tendens.

 

webmaster www.schoonoordweb.nl